Impressie 2019

Voor taalprofessionals en taalliefhebbers was het Elinor Ostromgebouw in Nijmegen op vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober twee dagen lang het middelpunt van Nederland. Tijdens het uitgebreide programma werden sessies over technologische ontwikkelingen afgewisseld met sessies over (meer)taligheid in het onderwijs en de invloed van taal op de digitale snelweg. Er werd gesproken over de kansen voor laaggeletterden en de schoonheid van poëzie en literatuur. Tijdens een spoedcursus of workshop konden bezoekers de kennis van Zweedse taal, het Chinees of Berbers bijspijkeren.

In de wetenschappelijke labs konden de bezoekers de eigen kennis  van het Nederlandse taalgeslacht, van dialecten, de eigen Engelse spreekvaardigheid en/of medische termen testen. Leren hoe je spreekwoorden verbeeldt zonder taal of hoe je nepnieuws herkent, virtueel oefenen met contact maken of de online tool voor academisch schrijven testen. Kortom, geen tijd om je te vervelen.

Uiteraard was er ook volop gelegenheid om met andere taalprofessionals en -liefhebbers ideeën te wisselen en je te laten informeren door de exposanten op de festivalvloer.

Bekijk hier de beeldimpressie van DRONGO talenfestival 2019.