× Home Over ons English Helpdesk Registreren Inloggen
VEEL PLEZIER OP HET DRONGO TALENFESTIVAL 2020!

'Immersive Transmedia Storytelling' met Jennifer to the Max

Spreker(s)
Halbe-Piter Claus (Omrop Fryslân)

Omschrijving
Hoe betrek je jongeren in de eerste twee klassen van het voortgezet onderwijs actief bij onderwerpen zoals groepsdruk, alcoholgebruik en (homo)sexualiteit? Welke social media-formats en informatievaardigheden sluiten goed aan bij de belevingswereld van deze jonge doelgroep? Hoe kunnen we die inzetten om ze te laten lezen, praten en nadenken over deze maatschappelijk relevante thema's in een vrijwillige context?

Dit is Omrop Fryslân binnen het leesbevorderingsproject LêsNo (leesNu) succesvol gelukt met de prijswinnende transmediale 'vlog-detective' Jennifer to the Max. In samenwerking met Afûk, Cedin, Fers, Stichting Lezen, GGD Fryslân en Verslavingszorg Noord-Nederland lukte het om een grote groep jongeren tussen de 12 en 16 jaar te bereiken met educatieve content en deze jongeren ook daadwerkelijk in 'beweging' te krijgen. Het resultaat was; participatie en een positieve leeservaring. Bij de 'vlog-detective' hoort het boek Sex to the Max van Bart Kingma een lesbrief te gebruiken voor de les Frysk maar ook voor mentorlessen die gegeven worden door GGD jeugdverpleegkundigen.

De belangrijkste doelstellingen van To the Max waren het bevorderen van een positieve houding ten opzichte van de Friese taal, het opdoen van een positieve leeservaring en het bespreekbaar maken van relevante thema's voor de doelgroep.

Interessant voor jou omdat
Jennifer to the Max is een prijs winnend online story concept dat één op één aansluit bij de huidige en toekomstige generatie schoolgaande jongeren. Jennifer to the Max is interactief, modern, authentiek en speelt zich af op de plek waar de doelgroep altijd te vinden is: online en op school.

Type voorstel
DRONGO TALKS

Thema(s)
De jeugd van tegenwoordig

Wanneer
vrijdag 2 oktober 2020 van 11:00 tot 12:00 uur

Downloads
[DOCX] Links To the Max

Volg ons voor sneak previews en het laatste festivalnieuws

Festivalnieuws >>

Beleef DRONGO >>

Bekijk previews >>

 
ORGANISATIE
Namens Stichting TalenTalenT
HOSTINGPARTNER
 
FOUNDING PARTNERS
 
MAIN PARTNERS
SUPPORTING PARTNER

naar boven