× Home Over ons English Helpdesk Registreren Inloggen
VEEL PLEZIER OP HET DRONGO TALENFESTIVAL 2020!

De klasse van het korte verhaal

Spreker(s)
Mohammed Benzakour (Zzp)

Omschrijving
"Een goed kort verhaal is een vak apart," (zie mijn pleidooi in de Volkskrant: https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/een-goed-kort-verhaal-is-een-vak-apart-geef-korte-verhalen-daarom-de-erkenning-die-ze-verdienen~b6354747e/ ) van Annelies Verbeke en mij. Het korte verhaal is een kunst op zich. Vroeger zeer gewaardeerd, tegenwoordig commercieel niet zo interessant. Maar literatuur is geen commercie. Literatuur gaat over schoonheid en zeggingskracht.
Het zij ook opgemerkt dat de manier waarop in ons taalgebied naar verhalenbundels wordt gekeken, bepaald niet representatief is voor de rest van de wereld. In het Midden-Oosten staat het genre zelfs hoger aangeschreven dan de roman en in Japan gaan de meest prestigieuze prijzen naar verhalenbundels. Dichter bij huis vallen de rijke, levendige verhalenbundeltradities in bijvoorbeeld Ierland en Turkije op, zowel mondeling als op schrift. Hier weet men: een goed kort verhaal is (een vorm van) poëzie.
De kneepjes van dit vak wil ik aanreiken. Aan de hand van oefeningen en huiswerkopdrachten geef ik de bouwstenen aan waarmee je van een tekst een fijn leesbaar kort verhaal kunt maken.

Interessant voor jou omdat
Een goed kort verhaal is het leven van alledag, het verbaast, verhult, vermaakt, ontroert, verlost, schokt. Je kunt zelfs stellen dat ons hele aardse bestaan feitelijk een aaneenschakeling is van een lange reeks korte en minder korte anekdotes.

Type voorstel
DRONGO TALKS

Thema(s)
Literatuur en poëzie

Wanneer
vrijdag 2 oktober 2020 van 11:00 tot 11:45 uur

Volg ons voor sneak previews en het laatste festivalnieuws

Festivalnieuws >>

Beleef DRONGO >>

Bekijk previews >>

 
ORGANISATIE
Namens Stichting TalenTalenT
HOSTINGPARTNER
 
FOUNDING PARTNERS
 
MAIN PARTNERS
SUPPORTING PARTNER

naar boven