× Home Over ons English Helpdesk Registreren Inloggen
VEEL PLEZIER OP HET DRONGO TALENFESTIVAL 2020!

Explore Dutch Poetry

Omschrijving
Facebook posts, Twitter feeds, praat-tv en persconferenties. Aan woorden geen gebrek. Woorden die ons moeten verbinden met de werkelijkheid. Gelukkig bestaan er naast alle claims op de waarheid en breed-uitgedragen overtuigingen ook andere, minder stellige woorden. Gelúkkig kan ook het omarmen van ambiguïteit en twijfel veel nieuwe inzichten én schoonheid bieden. En is dat avontuur van het ongerijmde niet bij uitstek in de kunsten, in de taal, in de poëzie, te vinden?
Met #ExploreDutchPoetry! zorgt Poetry International voor antistoffen tegen een al te dichtgeslibd gedachtenpatroon, met werk van actuele Nederlandse dichters die schrijven voor en in deze tijd. Uit de selectie dichters die we dit voorjaar online presenteerden aan een internationaal publiek laten we u er graag vijf zien in een doorlopende montage: Lieke Marsman, Marieke Lucas Rijneveld en Roberta Petzoldt wonnen met hun debuutbundels reeds Poetry Internationals C. Buddingh'-prijs voor beste poëziedebuut, respectievelijk in 2010, 2016 en 2019. En Simone Atangana Bekono en Gerda Blees behoren zonder enige twijfel tot de opvallende nieuwe stemmen in de Nederlandstalige poëzie. Geniet u van nieuwe Nederlandse poëzie gebouwd uit avontuur en actualiteit.

Interessant voor jou omdat
We zijn gek van poëzie. Daarom promoten we het bij een zo groot en divers mogelijk publiek. Dat doen we onder meer met het jaarlijkse Poetry International Festival, met de Online Poëziecollectie, maar ook met de jaarlijkse uitreiking van de C. Buddingh'-prijs het beste poëziedebuut van het jaar.

Type voorstel
DRONGO TALKS

Thema(s)
What's new?

Volg ons voor sneak previews en het laatste festivalnieuws

Festivalnieuws >>

Beleef DRONGO >>

Bekijk previews >>

 
ORGANISATIE
Namens Stichting TalenTalenT
HOSTINGPARTNER
 
FOUNDING PARTNERS
 
MAIN PARTNERS
SUPPORTING PARTNER

naar boven