× Home Over ons English Helpdesk Registreren Inloggen
VEEL PLEZIER OP HET DRONGO TALENFESTIVAL 2020!

Gelijke Kansen en Meertaligheid

Spreker(s)
Monaïm Benrida (Programma Gelijke Kansen van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap)
Marinella Orioni (Marinella Orioni)
Mauri de Gooijer ()

Omschrijving
Taal kan de grenzen van de wereld aangeven, maar kan ook grenzen doorbreken. Het helpt ons samenwerken, laat ons onze gevoelens uiten en geeft de mens handvatten om met vrienden en vreemden te communiceren. Het geeft kleur aan de samenleving en sociale contacten. Zou je dus kunnen zeggen dat het spreken van meer talen een troef is? En wordt dit ook gezien als troef, of juist als achterstand beschouwd? De Gelijke Kansen Alliantie wil tijdens de sessie op het DRONGO talenfestival onderzoeken wat de kracht van meertaligheid is en hoe je deze in kan zetten om kansen te vergroten.

Monaïm Benrida, programmamanager Gelijke Kansen, zal optreden als gespreksleider. Na een korte introductie geeft Marinella Orioni - schrijfster en specialist meertaligheid - haar visie op meertaligheid. Ook zal Mauri de Gooijer aanschuiven, zij is student Algemene Sociale Wetenschappen en heeft een scriptie geschreven in het kader van meertaligheid. Tijdens het laatste kwartier kunt u online vragen stellen.

Interessant voor jou omdat
Door het netwerk van praktijkdeskundigen (docenten, gemeenten en schoolbesturen) van de Gelijke Kansen Alliantie te koppelen aan beleidsmakers en taalexperts, ontstaat er een prachtige kans om wetenschap, beleid en praktijkwerkers te verbinden. Zo ontstaan oplossingen die niet alleen in eigen kring circuleren, maar direct ingezet kunnen worden in de praktijk.

Type voorstel
DRONGO TALKS

Thema(s)
Als je meerdere talen spreekt...

Wanneer
zaterdag 3 oktober 2020 van 13:00 tot 13:45 uur

Volg ons voor sneak previews en het laatste festivalnieuws

Festivalnieuws >>

Beleef DRONGO >>

Bekijk previews >>

 
ORGANISATIE
Namens Stichting TalenTalenT
HOSTINGPARTNER
 
FOUNDING PARTNERS
 
MAIN PARTNERS
SUPPORTING PARTNER

naar boven