× Home Over ons English Helpdesk Registreren Inloggen
VEEL PLEZIER OP HET DRONGO TALENFESTIVAL 2020!

Buiten zinnen ROC-projectdag. Over welk vooroordeel maak jij een rap?

Spreker(s)
Marjolein Hordijk (De Bibliotheek Gelderland Zuid)

Omschrijving
'Buiten zinnen' is een project van de Bibliotheek Gelderland Zuid i.s.m. Mensen Zeggen Dingen en De Nieuwe Oost| Wintertuin. Tijdens de buiten zinnen projectdag combineren we lezen, beleven en meeleven. Studenten maken kennis met het boek en de verfilming van The Hate U Give van Angie Thomas. Dit heftige verhaal over ongelijkheid maakt veel los. Na het zien van de film bij filmhuis LUX gaan de leerlingen onder leiding van een moderator met elkaar in gesprek over vooroordelen. Daarna leren de jongeren tijdens een workshop rap of spoken word hun eigen gevoelens en ervaringen op papier te zetten. Deze, vaak indrukwekkende, teksten mogen voor publiek voordragen worden tijdens een open podium (wat veel jongeren ondanks dat het moed vraagt, toch doen!). We eindigen de dag met een spetterende freestyle-rap performance van de Cabarapshow. Tijdens dit project combineren we burgerschap met lezen en creative writing. Zo kunnen we laaggeletterdheid en leesweerstand aanpakken door uit te gaan van het talent en de betrokkenheid van de studenten. Want schrijven kan iedereen!
Naast deze live-projectdag ontwikkelen we een corona-proof versie online. We vertellen je graag over de voor- en nadelen hiervan.

Interessant voor jou omdat
Creative writing, leesbevordering en burgerschap hebben de toekomst binnen het (MBO-)onderwijs. Maar hoe geef je dat vorm? Deze sessie is dan ook interessant voor iedereen die meer wil weten over de kracht van het inzetten van rap en spoken word en over hoe burgerschap en taalonderwijs elkaar kunnen versterken.

Type voorstel
DRONGO TALKS

Thema(s)
De jeugd van tegenwoordig
Literatuur en po√ęzie
What's new?

Wanneer
vrijdag 2 oktober 2020 van 14:00 tot 14:45 uur

Volg ons voor sneak previews en het laatste festivalnieuws

Festivalnieuws >>

Beleef DRONGO >>

Bekijk previews >>

 
ORGANISATIE
Namens Stichting TalenTalenT
HOSTINGPARTNER
 
FOUNDING PARTNERS
 
MAIN PARTNERS
SUPPORTING PARTNER

naar boven