× Home Over ons English Helpdesk Registreren Inloggen
VEEL PLEZIER OP HET DRONGO TALENFESTIVAL 2020!

Kletsheads lezen voor!

Spreker(s)
Sharon Unsworth (Radboud Universiteit / Kletsheads podcast)

Omschrijving
In deze editie van de Kletsheads podcast (www.kletsheadspodcast.nl), speciaal samengesteld voor het DRONGO talenfestival, horen we van drie meertalige kinderen over hoe zij hebben leren lezen in hun thuistaal, over hun lievelingsboeken in die taal, en wat ze zelf denken over het feit dat ze in twee talen kunnen lezen. Elke van onze kleine Kletsheads leest ook voor, niet in het Nederlands maar natuurlijk in hun andere taal. Wil je weten om welke talen het gaat? Luister dan maar! Voor ouders en leerkrachten komt er ook nuttige informatie aan bod over het leren lezen in twee talen.

Kletsheads is de podcast over meertalige kinderen voor ouders en professionals van Sharon Unsworth, taalwetenschapper aan de Radboud Universiteit en zelf moeder van twee meertalige kinderen. Deze speciale editie van Kletsheads is gemaakt in samenwerking met De Waanzinnige Podcast (www.dewaanzinnigepodcast.nl), dé podcast over kinderboeken voor en door kinderen. Hier vertellen kinderen over hun lievelingsboeken. De tweede reeks - met onder anderen één van onze Kletsheads - is net begonnen en is door kinderen uit groep 7. Lezen is leuk - je moet gewoon het boek vinden dat bij jou past. De Waanzinnige Podcast helpt kinderen om dit te doen!

Interessant voor jou omdat
... je als ouder van meertalige kinderen wilt zien wat de impact is van het kunnen lezen in de niet-Nederlandse taal, je als leerkracht van meertalige kinderen geïnspireerd wilt worden om meer te doen met deze taal op school, of als je gewoon meer informatie over het onderwerp zoekt!

Type voorstel
DRONGO TALKS

Thema(s)
Als je meerdere talen spreekt...
Voorlezen

Volg ons voor sneak previews en het laatste festivalnieuws

Festivalnieuws >>

Beleef DRONGO >>

Bekijk previews >>

 
ORGANISATIE
Namens Stichting TalenTalenT
HOSTINGPARTNER
 
FOUNDING PARTNERS
 
MAIN PARTNERS
SUPPORTING PARTNER

naar boven