× Home Over ons English Helpdesk Registreren Inloggen
VEEL PLEZIER OP HET DRONGO TALENFESTIVAL 2020!

Woorden zijn zilver, beelden zijn goud

Spreker(s)
Melanie Plag (Stichting Schoolverteller)

Omschrijving
Vertel eens een verhaal!
Wanneer je vertelt, schilder je met woorden en gebaren een beeld voor de luisteraar. En je weet: beelden zeggen meer dan woorden. Voor docenten is vertellen daarom een doeltreffende en boeiende manier om lesstof te presenteren. Voor leerlingen is het een creatieve en aantrekkelijke manier om gesproken taal en presentatievaardigheden te oefenen.

Verhalen vertellen is zo oud als de wereld. Het is de oervorm van communicatie. Je hoeft er niet voor te kunnen lezen of schrijven. Zelfs als je de taal nog niet helemaal machtig bent, kun je een vertelling begrijpen of je eigen verhaal delen. Gesproken taal is de basis voor iedereen die een taal leert, jong of oud. Daarom verdient verhalen vertellen een plek in het (taal)onderwijs.

In deze presentatie laten we zien waarom verhalen vertellen zo effectief is en op welke manier je er laagdrempelig mee aan de slag kunt. Want iedereen kan vertellen.

Interessant voor jou omdat
Deze presentatie is interessant voor iedereen die op een originele, natuurlijke manier met taal bezig wil zijn, zowel educatief als recreatief.

Type voorstel
PECHAKUCHA

Thema(s)
Onwijs Onderwijs

Downloads
[PDF] Flyer Inspiratiedag 'Verhaal in een kastje'
[LINK] Website Schoolverteller

Volg ons voor sneak previews en het laatste festivalnieuws

Festivalnieuws >>

Beleef DRONGO >>

Bekijk previews >>

 
ORGANISATIE
Namens Stichting TalenTalenT
HOSTINGPARTNER
 
FOUNDING PARTNERS
 
MAIN PARTNERS
SUPPORTING PARTNER

naar boven