× Home Over ons English Helpdesk Registreren Inloggen
VEEL PLEZIER OP HET DRONGO TALENFESTIVAL 2020!

Dichter van Fryslân over de schoonheid van literatuur en poezie

Spreker(s)
Nyk de Vries (Stichting Afûk)

Omschrijving
Waarom kunnen literatuur en poëzie zo mooi zijn? De Dichter fan Fryslân, Nyk de Vries, komt met een literair lesprogramma, speciaal voor middelbare scholieren: Literatuur en poëzie gaan over jezelf, over je eigen lichaam, over je eigen leven. Over mensen van jouw eigen leeftijd, die in dezelfde steden en dorpen wonen, met dezelfde vragen en verlangens.
De Dichter fan Fryslân biedt drie verschillende lesprogramma's over poëzie en literatuur voor de bovenbouw van Friese HAVO/VWO scholen. De lesprogramma's voor grotere en kleinere groepen en bestaan alle drie uit een optreden en les in een. Nyk de Vries brengt met hulp van beeld en muziek op een humoristische manier zijn (grotendeels autobiografische) verhaal. Hij vertelt over zijn eigen plezier en onzekerheid in die tijd, over verliefdheden en verwachtingen en vooral over hoe hij in die Jaren zelf met schrijven en literatuur in aanraking kwam. Door het gebruik van video met ondertiteling komen zowel de Nederlandse als de Fries taal aan bod.

Interessant voor jou omdat
De Dichter van Fryslân brengt een avontuurlijke reis door de laatste jaren van de middelbare school in drie verschillende lesprogramma's

Type voorstel
DRONGO TALKS

Thema(s)
Literatuur en poëzie
Hoe krijg je ze aan het lezen?
Als je meerdere talen spreekt...

Volg ons voor sneak previews en het laatste festivalnieuws

Festivalnieuws >>

Beleef DRONGO >>

Bekijk previews >>

 
ORGANISATIE
Namens Stichting TalenTalenT
HOSTINGPARTNER
 
FOUNDING PARTNERS
 
MAIN PARTNERS
SUPPORTING PARTNER

naar boven