× Home Over ons English Helpdesk Registreren Inloggen
VEEL PLEZIER OP HET DRONGO TALENFESTIVAL 2020!

Boekies - dé aanpak die leidt tot leesbevordering!

Spreker(s)
Marjoleine Meijs (Lexima)

Omschrijving
Zoals in de omschrijving van Drongo zelf al genoemd wordt, blijkt uit vele onderzoeken dat de leesmotivatie daalt. Om daarop in te spelen moet het lezen gestimuleerd worden. Door al op de basisschool in te zetten op leesbevordering, wordt over de gehele linie de motivatie en kennis van het lezen weer op de kaart gezet. En daar is meer voor nodig dan alleen vrij lezen en voorlezen. De nieuwe aanpak Boekies is daar de perfecte invulling voor! Boekies biedt een uitgebreide collectie digitale lees- en informatieboeken en onder andere extra leeshulp voor de leerlingen die daar behoefte aan hebben. Ook worden voor- en achteraf vragen gesteld over het boek, waardoor dieper op de inhoud in kan worden gegaan. Voor jou als begeleider is er de mogelijkheid het leesgedrag van jouw leerlingen te volgen.
In deze PechaKucha wordt ingegaan op het belang van leesbevordering en wordt het programma Boekies toegelicht. Dat maakt deze PechaKucha met name geschikt voor onderwijsprofessionals en ouders van kinderen op de basisschool.

Interessant voor jou omdat
Leesbevordering staat steeds hoger op de agenda. In de praktijk blijkt dit echter lastig in te vullen. Boekies is dé aanpak waarmee leesbevordering van groep 1-8 wordt geïntegreerd in het onderwijs. Interesse hoe je dit aanpakt? Kijk deze PechaKucha!
Doelgroep: onderwijsprofessionals primair onderwijs en ouders van kinderen met deze leeftijd.

Type voorstel
PECHAKUCHA

Thema(s)
Hoe krijg je ze aan het lezen?
Als je niet goed kunt lezen
What's new?
Onwijs Onderwijs
Beeld en digiTaal

Downloads
[LINK] Meer informatie over Boekies
[LINK] What Makes a Good Reader: International Findings from PIRLS 2016
[LINK] PISA 2018

Volg ons voor sneak previews en het laatste festivalnieuws

Festivalnieuws >>

Beleef DRONGO >>

Bekijk previews >>

 
ORGANISATIE
Namens Stichting TalenTalenT
HOSTINGPARTNER
 
FOUNDING PARTNERS
 
MAIN PARTNERS
SUPPORTING PARTNER

naar boven