Meet & greet zaterdag

In by bajahoedt

Met het Vriend van DRONGO ticket heb je toegang tot de exclusieve meet & greet, ontvang je het boek van de schrijver naar keuze en een smakelijk lunchpakket. Op zaterdag zijn de volgende schrijvers aanwezig:

Tsead Bruinja en Femke IJlstra
Sinds 2011 vormen Tsead en Femke een gelegenheidsduo dat poëzie en moderne klassieke muziek combineert, en waarbij een gedeelde weemoed naar het Friese verleden een belangrijke rol speelt.

Tsead (Tjeerd Pieter) Bruinja is een Nederlandse dichter van Friestalige en Nederlandstalige poëzie. Zijn eerste twee bundels gaf hij in eigen beheer uit. In 2009 werd de Kees van der Hoef-prijs aan hem toegekend. In januari 2019 werd hij voor twee jaar benoemd tot Dichter des Vaderlands.

Femke IJlstra is saxofoniste. Veel van haar solistische optredens vinden plaats op kamermuziekfestivals of in samenwerking met hafabra en symfonieorkesten in binnen- en buitenland. Zij werkt ook als hoofdvakdocent saxofoon aan het Prins Claus Conservatorium Groningen en remplaceert bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest, en andere toonaangevende orkesten.

Liefhebber van poëzie, saxofoon, het Friese verleden of een combinatie hiervan? Dit is je kans; bestel het Vriend van DRONGO ticket en bezoek de exclusieve meet & greet met Tsead en Femke tijdens DRONGO talenfestival 2019.

Mohammed Benzakour
Na een korte periode in dienst van onder andere de fractie van de PvdA in de Tweede Kamer brak Mohammed Benzakour in februari 1998 door als publicist toen zijn eerste opinieartikel in NRC Handelsblad werd gepubliceerd. Zijn pleidooi voor naamswijziging van de Zwijndrechtse straat ‘Turk’ (terug te lezen in zijn bundel Osama’s Grot) haalde alle landelijke media. In maart 2014 won Benzakour de E. du Perronprijs 2013 met zijn roman Yemma. In september 2016 won hij de ANV Debutantenprijs 2016 voor zijn roman De Koning Komt; volgens de jury “Een komisch en wonderlijk debuut dat zowel satire als sprookje, reisverslag als natuurdocumentaire, farce als filosofische dissertatie is.”

Ben je gefascineerd door het werk van Mohammed? Bestel het Vriend van DRONGO ticket en maak van de gelegenheid gebruik om Mohammed te ontmoeten tijdens een exclusieve meet & greet op DRONGO talenfestival 2019. 

Annelies Verbeke
Annelies Verbeke is een Vlaams schrijfster. Haar scenario Dogdreaming werd geselecteerd voor European Pitch Point 2003, een scenariowedstrijd tijdens het Filmfestival van Berlijn. Eind 2003 verscheen haar roman Slaap!, waarmee zij de Debuutprijs voor 2004 won.

Haar werk won een aantal prijzen, waaronder de prestigieuze F. Bordewijk-prijs in 2015, en verscheen in 22 talen. In 2016 won ze de Opzij Literatuurprijs voor Dertig dagen. In februari 2018 won ze de vierde J.M.A. Biesheuvelprijs voor Halleluja.

Ben je geïnteresseerd in het werk van Annelies of wil je wel een persoonlijk met haar van gedachten wisselen? Dit is je kans om Annelies persoonlijk te ontmoeten; bestel het Vriend van DRONGO ticket en krijg toegang tot een exclusieve meet & greet met Annelies op DRONGO talenfestival 2019. 

Met het Vriend van DRONGO ticket voor zaterdag heb je de keuze uit één van de volgende boeken:

  • gratis het boek ‘boek-met-CD ‘Stofsûgersjongers / Stofzuigerzangers’ van Tsead Bruinja en Femke IJlstra
  • gratis het boek ’10 op een ezel’ van Mohammed Benzakour
  • gratis het boek ‘Halleluja’ van Annelies Verbeke
13.00 - 13.45 uur
zaterdag 26 oktober
Meet & greet
Tsead BruinjaFemke IJlstraMohammed BenzakourAnnelies Verbeke